Stari slastičarski recept koji možete iskoristiti na mnogo načina. Najbrži je ovaj s punjenjem od marmelade. Poigrajte se i napravite kiflice, pitu, košarice za finu kremu. Išlere spojite svojom omiljenom kremom, prelijte čokoladom i ukrasite listićima badema...
SASTOJCI
300g glatkog brašna
200g putra - maslaca
100g štaub šećera (šećer u prahu)
1 cijelo jaje
prstohvat soli, pola čajne žličice praška za pecivo
limunova korica ili vanili šećer
PRIPREMA
Sve sastojke izmiksati nastavcima za tijesto u mrvičastu masu. Zamjesiti na pobrašnjenoj radnoj površini. Staviti u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku 1 sat. Tijesto možete napraviti i dan ranije.
Tijesto razvaljati na debljinu od 3- 5 mm. između dva papira za pečenje.
Vadite modlicom i slažite na papir za pečenje kolača. Pecite na 160 - 180*C desetak minuta. Odozgo moraju biti bijele, a donja strana bude blago žućkasta tada su pečene. Sve ovisi o jačini vaše pećnice.
MARMELADU otopite do vrenja i kipućom punite Išlere. Sve GORNJE polovice s rupicom prvo poštaubajte pa pažljivo priljepite na pekmez, tako će vam marmelada ostati sjajna i čista bez šećera u prahu.
Slatki tanjurić
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar