srijeda, 13. rujna 2017.

PUNJENE PAPRIKE KAO PREDJELO! JEDNOSTAVNO PREDJELO,DEKORATIVNO I UKUSNO

Sastojci
4-5 paprika roga,crvenih i zelenih
300gr sitnog sira
3 struka mladog crnog luka
1.kašika pavlake
2 pečene paprike
2.kašike pečenog susama

 
1.kašika seckanog bosiljka
so,biber
po ukusu zelena ljuta papričica

PRIPREMA
1.
Iako sam napisala da je ovo hladno predjelo bez termičke obrade,postoji mali "trik" koji zahteva kratku termičku intervenciju i učiniće ga ukusnijim i lepšim.
2.
Oprane,obrisane i neotvorene paprike stavite u pekač ( ili u rernu,ali pod poklopcem!) i nekoliko minuta propecite - koliko da odmeknu. Ostavite ih da se ohlade.
3.

 
Sitno iseckajte mladi luk sa percima,pomešajte sa pavlakom i sirom i dodajte takodje sitno seckanu pečenu papriku,susam,bosiljak,so i biber. Ukoliko volite pikantniji ukus,možete dodati sitno seckanu zelenu ljutu papričicu.Odstranite peteljke i očistite paprike od semenja,pa napunite svaku,dobro potiskujući fil tako da paprika bude baš puna.
4.
Stavite ih u zamrzivač na sat,sat i po. Nakon toga ih izvadite i narežite na kolute.
Rasporedite ih po tacni za služenje i prekrijte najlon-folijom,te ostavite u frižideru do služenja.
Posluživanje
Dva-tri dana mogu stajati u frižideru. Hladnom pivu stoje gotovo isto toliko dobro koliko i Njawa! ;)

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar