Bruskete (bruschette) italijanske delizie. Ovi ukusni zalogajcici su hranjivi i ne previse kaloricni a ovako ih mi spremamo.
SASTOJCI
1 vekna Ciabatta ili francuska kifla
2 cena belog luka
400 g cherry paradajza
1 avokado
5-6 komada susenog paradajza (sun dried tomato)
10-ak Crnih maslina Podravka
50 g feta sira u maslinovom ulju i zacinima
i po koja zelena maslina
so, biber, maslinovo ulje, balsamico
PRIPREMA
1.
Zagrijati rernu na 180C.
Iseci hleb na kriske oko 1 cm, premazati ih margarinom, staviti u tepsiju oblozenu papriom za pecenje. Peci bruskete u zagrijanoj rerni 10ak min.
2.
U medjuvremenu pripremiti ostale sastojke. Paradajz i avokado iseci na sitne kockice, masline ako su vece popoloviti, suseni paradajz iseci na trake.
3.
Beli luk popoloviti i njime premazati pecene, vruce bruskete. Na svaku staviti svez i suseni paradajz, avokado, masline, kockice fete (za ovu prigodu ja kupim fetu u tegli koja je marinirana maslinovim uljem, zacinima i listicima belog luka).
4.
Po zelji posoliti, pobiberiti...i ostaje jos da se preliju sa par kapi balsamik sirceta i maslinovog ulja i brusketi su gotovi.
5.
Posluziti dok su vruci jer tada su verujem najbolji. Do hladnih nismo jos nikako stigli ;))
Posluživanje
Odlicno pasu uz kiselo-slatki umak, kiselu papriku pa cak i onu malu ljutu punjenu sirom. "I jos po koju maslinu" kaze on :)
A do sada ih nije jeo, na ovaj ih je nacin prvi put probao i zavoleo sad mu nikako na dovolj. Probajte mozda ih i Vi zavolite.
Nema komentara:
Objavi komentar