Sastojci
Za 48 kiflica:
500 g Polubijelog brašna Podravka
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
⅓ žličice soli
200 g maslaca
oko 100 ml vode
20 g svježeg kvasca
Za nadjev:
150 g Pekmeza od šljiva Podravka
ili Lino lade nougat
Za posipanje:
Šećera u prahu vanilija Dolcela
Priprema:
Brašno pomiješajte s burbon vanilija šećerom i malo soli pa dodajte maslac narezan na listiće. Maslac dobro izmrvite s brašnom. Dodajte vodu s otopljenim svježim kvascem pa zamijesite tijesto. Tijesto umotajte u vlažnu kuhinjsku krpu i stavite u posudu s hladnom vodom da miruje oko 2 sata dok se ne digne. Dignuto tijesto izvadite iz vode i premijesite bez dodavanja brašna.
Podijelite ga na 6 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u krug pomjera oko 30 cm te razrežite na osmine. Na svaki trokut u sredinu stavite pola žličice pekmeza i zamotajte kiflicu na način da se prvo saviju vanjski kutovi prema unutra, kako ne bi curio pekmez pri pečenju. Kiflice pecite na papiru za pečenje na srednjoj rešetki u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Posluživanje:
Kiflice dok su još tople pospite šećerom u prahu. Poslužite ih uz topli čaj od miješanih planinskih trava.
Savjet: Svježi kvasac možete zamijeniti sa 7 g suhog kvasca tako da ga odmah umiješate u brašno, ali zbog mekoće gotovih kiflica, prednost daje
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar