Sastojci
KORA-4 BJELANJKA,10 ZLICA ŠEĆERA,10 ŽLICA BRAŠNA,10 ŽLICA MLJEKA,3 ŽLICE ULJA I PRAŠAK ZA PECIVO PAPA- POL LITR.MLJEKA6 ŽL BRASNA,6 ŠEČERA,2 VANILIJE KREMA 3 DCL SLATKOG BILJNOG VRHNJA,20 DKG KOKOSA,2 ŽLICE ŠTAUBA,250 GR MASCARPONE SIRA
10 DKG TAMNE I 10 DKG MLIJEČNE ČOKOLADE I 10 ŽLICA SLATKOG VRHNJA
Priprema
1.
NAPRAVITI KORU OD BJELJANJAKA,ŠEČERA,BRAŠNA,MLJEKA,ULJA I PRAŠKA ZA PECIVO MIKSEROM
2.
KORU STAVITI U TEPSIJU NA PAPIR ZA PECENJE.NJEŽNO RAVNOMJERNO RASPOREDITI,PA U PEĆNICU NA180 ST 15TAK MINUTA.KAD SE ISPECE IZVADITI,LAGANO ODVOJITI OD PAPIRA ALI OSTAVITI GA NA NJEMU
3.
NAPRAVITI PAPU TAKO DA U RANJIKI MIKSEROM IZMUTIMO MLJEKO SA ŠECEROM I BRAŠNOM PA NA ŠTEDNJAK I ZAKUHAMO BRZO MJESAJUĆI KUHACOM IL PJENJACOM DOK SE ZGUSNE,.MAKNEMO I OHLADIMO
4.
U DRUGOJ PLAS.POS.IZMJESAMO SLATKO VRHNJE U ŠLAG.SLAGU DODAMO PAPU,MASCARPONE SIR,I KOKOS SA ŠTAUBOM
5.
BISK.KORU PRELIJEMO GANASHEOM ČOKOLADE,PA U FRIŽIDER NA POL SATA.
6.
NA STISNUTU ČOKOLADU STAVLJAMO KREMU ,UKRASIMO KOKOSOM PA NA HLADNO
7.
KOLAC JE PREFIN.MOZETE RADIT I KAO TORTU SA VISE KORA PA UKRASITI PRELJEVOM TAMNE ČOKOLADE
Nema komentara:
Objavi komentar