Osnovni sastojci
• 4 komadasvežih jaja
• 6 kašikabrašna
• 1 kesicapraška za pecivo
• 250 gr.margarina
• 350 gr.šećera
• 200 mll.mleka
• 200 gr.čokolade
Glazura
• 100 gr.čokolade
• 1 šoljicamleka
• 1 kašikaulja
PRIPREMA
1. Uključite rernu pre mućenja na 250ºC.
2. 4 cela jaja umutiti mikserom (kao za tortu),
3. dodati 6 kašika brašna i
4. 1 kesicu praška za pecivo.
5. posebno u posudu za kuvanje staviti sledeće sastojke:
1 margarin,
350 gr. šećera i
1 (veća) šolja mleka.
6. kad to provri dodati 200 gr. čokolade.
7. Pola od ove mase pomešati sa jajima i sipati u podmazan i brašnom posut pleh (đuveč);
8. peći od 3-5 minuta a onda izvući iz pećnice i odmah preliti ostatkom fila.
9. Glazuru stavljati po želji (može i ne mora)!
10. Ostaviti kolač da se ohladi i tek onda seći!
Nema komentara:
Objavi komentar