srijeda, 20. prosinca 2017.

Čokoladni kolač samo za pola sata

SASTOJCI
Osnovni sastojci
•  4 komadasvežih jaja
•  6 kašikabrašna
•  1 kesicapraška za pecivo
•  250 gr.margarina
•  350 gr.šećera
•  200 mll.mleka
•  200 gr.čokolade


 

Glazura
•  100 gr.čokolade
•  1 šoljicamleka
•  1 kašikaulja


 

PRIPREMA
1. Uključite rernu pre mućenja na 250ºC.
2. 4 cela jaja umutiti mikserom (kao za tortu),
3. dodati 6 kašika brašna i
4. 1 kesicu praška za pecivo.
5. posebno u posudu za kuvanje staviti sledeće sastojke:
1 margarin,
350 gr. šećera i
1 (veća) šolja mleka.

6. kad to provri dodati 200 gr. čokolade.
7. Pola od ove mase pomešati sa jajima i sipati u podmazan i brašnom posut pleh (đuveč);
8. peći od 3-5 minuta a onda izvući iz pećnice i odmah preliti ostatkom fila.
9. Glazuru stavljati po želji (može i ne mora)!
10. Ostaviti kolač da se ohladi i tek onda seći!

Nema komentara:

Objavi komentar