Sastojci
30 dag piškota za tiramisu
4 dl kuhane jače kave
5 dl slatkog vrhnja ili 2 vrećice pripremljene po uputi na vrećici
20 dag mliječnog namaza
15 dg šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 žlice kakao praha
Priprema
Prvo skuhati kavu da bi se mogao napraviti talog koji ćemo baciti.
Miksati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad smo dobili čvrsti šlag, dodati mliječni namaz i miksati da se dobro izmiješa.
Složiti red piškota. Žličicom močiti piškote. Meni u jedan red ide 17 piškota (11 vodoravno i još po 3 puta po dva piškota sa strane okomito). Kad smo namočili piškote, premazati polovinom šlag-kreme, poravnati pa na to slagati drugi red piškota.
Dobro namočiti piškote pa premazati gore i oko kolača sa preostalom šlag-kremom.
Na kraju obilato posuti kakaom u prahu i staviti u hladnjak preko noći ili barem 3-4 sata. Šlag-krema je dovoljno čvrsta da se može rezati i nakon nekoliko sati.
Nema komentara:
Objavi komentar